Groep 7

Nieuws 

 

 november 2018: De herfstvakantie zit er op en de lampionnen zijn klaar. Ze zijn prachtig geworden. Ondertussen werken we heel hard aan onze vaardigheden op allerlei terreinen. Er is veel aandacht voor de kanjertraining en de positieve omgang met elkaar. Rekenen blijft lastig. Er is veel nieuwe stof te verwerken. We merken dat het blijven oefenen en onderhouden van de tafels een belangrijke zaak is. Als je de tafels niet beheerst, kun je veel sommen minder makkelijk maken en bovendien kost het heel veel tijd. Veel oefenen dus! Werkwoordspelling is ook een serieuze zaak. We oefenen met 't ex-kofschip (ja ouders, de regel is veranderd omdat er nu ook Engelse woorden als faxen en relaxen in onze taal worden gebruikt!) Wilt u digiduif, WiekenWeetjes en de agenda goed blijven volgen? We zullen iedereen tijdig informeren over alle serieuze en feestelijke zaken van de komende periode.

 

oktober 2018: We zijn inmiddels een maand onderweg en alles begint een beetje vorm te krijgen. Naast het taal-, reken- en lees- en spellingwerk is er ook tijd om te werken aan o.a. onze ICT vaardigheden, wereldoriëntatie en natuurlijk de Kinderboekenweek. Dit jaar staat deze in het teken van vriendschap. Daarom maken we met de klas een echt vriendenboekje. Op 17 oktober kan iedereen deze bekijken op de kijkmiddag. Ook is iedereen helemaal in de ban van het maken van vriendenarmbandjes. Kijk even in de agenda voor de activiteiten.

 

september 2018: Hoera, we zijn weer begonnen. We zijn goed gestart en hebben al veel geleerd. Nieuw in onze school zijn de schrijfmethode en ook hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 de beschikking over een laptop. In de andere groepen zullen deze ook worden ingezet. We zijn er heel blij mee. Alle nieuwe lessen/liedjes uit  123Zing kun je nogmaals thuis laten horen door in te loggen op de kidspagina. Een link naar deze kidspagina vind je achter de tab 'oefenen in groep 7'. De inloggegevens hebben de kinderen van  juf Marion gekregen.

Vanaf 10 september vinden de startgesprekken plaats en kunnen we elkaar persoonlijk ontmoeten.

Voor iedereen die niet bij de nieuwschooljaarsreceptie is geweest, hebben we de powerpointpresentatie met diverse info over groep toegevoegd aan deze pagina.

180801 Informatie groep 7 startochtend.pptx

We vertrouwen op een goede samenwerking. 

Agenda groep 7

Zie www.digiduif.nl

 

Huiswerk

Regelmatig tafels en deeltafels oefenen!!! Een goede beheersing hiervan is noodzakelijk voor het rekenen in groep 7, waarin we werken aan procenten, verhoudingen, meetkundige vraagstukken, enz.

Naast het maakwerk op dinsdag krijgen de kinderen regelmatig leerhuiswerk mee op het gebied van topografie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en Engels.