Groep 7

Nieuws 

Juni 2018: Na een pauze in mei maken we ons op voor de laatste maandjes van het schooljaar. Er staat heel veel op stapel. Eind mei hebben we allemaal ons verkeersdiploma gehaald. Helemaal top! Op vrijdag 1 juni hebben we de triathlon voor groep 7/8. De informatiebrief heeft iedereen mee naar huis gekregen. Met juf gaat het iets beter. Ze zit wel in het gips maar doet haar best om alles te organiseren. Vanaf maandag 4 juni gaan de kinderen beginnen met de tweede Cito ronde. Naast het serieuze werk komen er ook nog leuke uitjes aan: De afsluiting van het operajaar in en om het Zaantheater, schoolreisje, leuke workshops. De school bruist van werklust en plezier. Houd goed de WiekenWeetjes en Digiduif in de gaten, want via die media blijven we iedereen overal over informeren.

 

april 2018: We hebben met de klas super gepiekt tijdens de voorstelling van Prinses Turandot. Zowel de kinderen van de school als de ouders en andere belangstellenden waren razend enthousiast. Eigenlijk vonden we het allemaal jammer dat het nu voorbij is.  Toch is er genoeg om weer naar uit te kijken. Donderdag 5 april gaan we proberen ons verkeersexamen op papier goed te doen. In mei volgt dan een examen op de fiets. 9 april hebben we een workshop ter voorbereiding op kinderopera Hondenhartje. 10 april nemen we een kijkje in de Maria Magdalenakerk. We gaan er niet heen om te vieren, maar om uitleg te krijgen over de kunstwerken in de kerk. Meester Frans Hofstra zal ons daar over vertellen. We gaan er op de fiets heen. Als er ouders zijn die mee kunnen fietsen: graag! Op 11 april hebben we een schoolbrede techniekactiviteit: we gaan allemaal decors bouwen en dan maken we er één groot groepswerk van. We hebben het al voorbereid en er super zin in. Een nog uitgebreidere techniekactiviteit is het PETZ-evenement. Hier gaan we met de bus heen en we mogen er allerlei opdrachten naar keuze uitvoeren op techniekgebied. We eindigen de week in het oranje. Op donderdag 26 april mogen we allemaal in stijl naar school en zullen we tijdens de gymles koningsspelen doen. Daarna hebben we, joepie!, maar liefst twee weken vakantie.

 

maart 2018:  We zijn er helemaal klaar voor. Woensdag 21 maart zullen we de kinderopera Prinses Turandot op de planken brengen. Maandag 12 maart kwamen de directeuren van Agora al even kort een kijkje nemen en die vonden het al erg mooi. Straks, voor de school en de ouders en andere belangstellenden, doen we er nog een schepje bovenop. We hebben er super veel zin in! Daarnaast hebben we inmiddels ons preadvies gehad. We weten nu waar we goed in zijn en op welke gebieden we er misschien nog een schepje bovenop kunnen doen. Misschien lukt het ons onszelf nog iets te verbeteren. Veel vaders en moeders waren terecht trots. We zijn deze maand ook druk aan het oefenen voor het verkeersexamen. Niet alle vragen zijn even gemakkelijk. Tenslotte vieren we ook op school en thuis het Paasfeest. We lezen de bijbehorende verhalen en eten samen.

 

januari 2018: Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat we meteen flink aan de slag gaan. De halfjaarlijkse Cito-periode is begonnen. Onze stagejuf is deze maand voor het laatst en maakt straks de overstap naar groep 6. Minder leuk nieuws is dat een van onze klasgenootjes naar het ziekenhuis moest. Het zou leuk zijn als we haar regelmatig een kaartje blijven sturen tot ze weer terug is. Beterschap hoor! In de klas zijn we bezig met moeilijke procentsommen en ook leren we hoe we de verleden tijd moeten schrijven van andere-klank-werkwoorden. Met geschiedenis praten we over de VOC en bij Natuur en Techniek hebben we het over "hoe beschermen mensen, dieren en planten zich tegen invloeden van buitenaf". Als klap op de vuurpijl start op 19 januari de eerste van vier lessen over het jodendom en 22 januari beginnen onze repetities voor kinderopera Prinses Turandot. We hebben dus geen tijd om ons te vervelen.

 

december 2017: Hoera, we zijn druk bezig (geweest) met het helpen van Sinterklaas en zijn Pieten. Er worden geweldige surprises gemaakt. De dag na het feest hebben de leerkrachten een studiedag en mogen de kinderen lekker genieten van een vrije dag. Daarna storten we ons in het kerstgedruis. In de klas werken we met geschiedenis over de 80-jarige oorlog. De kinderen vinden het reuze interessant. Ook hebben we de ukuleles af en toe in de klas. We kunnen er al een echt sinterklaasliedje op spelen.

Sint2 2017.jpgSint3 2017.jpg

 

november 2017: Op maandag 6 november zijn we, vanwege het Operajaar, op excursie geweest naar Nationale Opera en Ballet. Het was een leuke en interessante ontdektocht door het gebouw. We zijn op prachtige plekjes geweest, waar je normaal gesproken nooit komt. Houd hun website in de gaten! In april kun je wederom in privétijd een kijkje nemen in het weekend en dan mag je zelfs even het toneel op!

De rest van november staat o.a. in het teken van feest: Sint Maarten, Sinterklaas. We zijn druk bezig met onze lampionnen.

Het is goed te merken dat veel kinderen fruit als tienuurtje mee naar school nemen. Vanaf 13 november wordt dit op woensdag-donderdag-vrijdag weer door school verstrekt.

 

oktober 2017: Hier is weer nieuws van het groep 7 front. Inmiddels hebben we onze draai gevonden. We hebben met alle kinderen en hun ouder(s) persoonljk contact gehad. Goed om elkaar te zien! In onze klas is vanaf begin oktober een nieuwe juf te zien, juf Pleuni. Zij komt bij ons stage lopen tot en met januari 2018. Oktober staat ook als vanouds in het teken van activiteten rondom de Kinderboekenweek. dit jaar is het thema 'Gruwelijk eng'. Veel kinderen hadden hun best gedaan om verkleed naar school te komen tijdens de opening en bij de kijkavond kunnen ze nogmaals hun gruwelijke creaties laten zien. Andere activiteiten vinden jullie terug in de agenda hieronder en in Digiduif. Vanaf vrijdag 20 oktober is er een weekje herfstvakantie voor de kinderen en daarna zien we ze graag op maandag 30 oktober gezond weer terug.

 gruwelijk eng.jpg

september 2017: Hoera, we zijn weer begonnen. We zijn goed gestart en hebben al veel geleerd. Nieuw in onze school zijn de taalmethode en de muziekmethode 123Zing. We zijn er heel blij mee. Alle nieuwe lessen/liedjes uit  123Zing kun je nogmaals thuis laten horen door in te loggen op de kidspagina. Een link naar deze kidspagina vind je achter de tab 'oefenen in groep 7'. De inloggegevens hebben de kinderen van  juf Marion gekregen.

Vanaf 11 september vinden de startgesprekken plaats en kunnen we elkaar persoonlijk ontmoeten.

Voor iedereen die niet bij de nieuwschooljaarsreceptie is geweest, hebben we de powerpointpresentatie met diverse info over groep toegevoegd aan deze pagina.

170801 Informatie groep 7 startochtend.pptx

We vertrouwen op een goede samenwerking. 

Agenda groep 7

Zie ook www.digiduif.nl

1 juni triatlon, informatiebrief via de kinderen verstrekt

4 juni start van de toetsweken tm 20 juni

18 juni boekendoos inleveren

21 juni biebbus op school, boekentas meenemen

22 juni afsluiting van het Agora Operajaar in en om het Zaantheater, info via Digiduif en WiekenWeetjes

23 juni schoolvoetbaltoernooi bij WSV'30

26 juni schoolreis groep 7

28 juni studiedag, de kinderen zijn vrij

2 juli portfolio inloop hele week tot kwart voor 9

4 juli wisseluur, kennismaken met de nieuwe leerkracht

6 juli workshop De componisten in klas en muzieklokaal

13 juli groep 7 watersportdag Optimist on tour

13 juli rapport mee

17 juli 's middags verjaardag van de juffen

19 juli biebbus op school, boekentas meenemen

20 juli laatste schooldag

 

 

 

Onze jarigen

juni:

17 Aimée 11

21 Lars 11

28 Armin 11

 

Juli:

12 Bo

26 Lieuwe

 

 

Huiswerk

Regelmatig tafels en deeltafels oefenen!!! Een goede beheersing hiervan is noodzakelijk voor het rekenen in groep 7, waarin we werken aan procenten, verhoudingen, meetkundige vraagstukken, enz.

Naast het maakwerk op dinsdag krijgen de kinderen regelmatig leerhuiswerk mee op het gebied van topografie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en Engels.