Groep 7

Nieuws 

 

 oktober 2018: We zijn inmiddels een maand onderweg en alles begint een beetje vorm te krijgen. Naast het taal-, reken- en lees- en spellingwerk is er ook tijd om te werken aan o.a. onze ICT vaardigheden, wereldoriëntatie en natuurlijk de Kinderboekenweek. Dit jaar staat deze in het teken van vriendschap. Daarom maken we met de klas een echt vriendenboekje. Op 17 oktober kan iedereen deze bekijken op de kijkmiddag. Ook is iedereen helemaal in de ban van het maken van vriendenarmbandjes. Kijk even in de agenda voor de activiteiten.

 

september 2018: Hoera, we zijn weer begonnen. We zijn goed gestart en hebben al veel geleerd. Nieuw in onze school zijn de schrijfmethode en ook hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 de beschikking over een laptop. In de andere groepen zullen deze ook worden ingezet. We zijn er heel blij mee. Alle nieuwe lessen/liedjes uit  123Zing kun je nogmaals thuis laten horen door in te loggen op de kidspagina. Een link naar deze kidspagina vind je achter de tab 'oefenen in groep 7'. De inloggegevens hebben de kinderen van  juf Marion gekregen.

Vanaf 10 september vinden de startgesprekken plaats en kunnen we elkaar persoonlijk ontmoeten.

Voor iedereen die niet bij de nieuwschooljaarsreceptie is geweest, hebben we de powerpointpresentatie met diverse info over groep toegevoegd aan deze pagina.

180801 Informatie groep 7 startochtend.pptx

We vertrouwen op een goede samenwerking. 

Agenda groep 7

Zie ook www.digiduif.nl

25 september start van het schoolkoor: iedere dinsdag 14.00-15.00 uur opgeven via het strookje bij de leerkracht 

4 oktober: Voorstelling 'Missen' in het kader van de Kinderboekenweek

10 oktober: techniekmiddag door de hele school

11 oktober: De biebbus is er weer, dus neem je boekentas mee

17 oktober: kijkmiddag kinderboekenweek, ook kunt u de bestelde schoolfoto's ophalen

19 oktober: Excursie naar de Poelboerderij, nadere info volgt nog. 's Middags is er een halviering.

20 tm 29 oktober: herfstvakantie

1 november: POVO-avond voor ouders van groep 7 en 8, start 19.00 uur. Hier hoort u de nieuwste info over het voortgezet onderwijs

Huiswerk

Regelmatig tafels en deeltafels oefenen!!! Een goede beheersing hiervan is noodzakelijk voor het rekenen in groep 7, waarin we werken aan procenten, verhoudingen, meetkundige vraagstukken, enz.

Naast het maakwerk op dinsdag krijgen de kinderen regelmatig leerhuiswerk mee op het gebied van topografie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en Engels.